x Instagram

How to overcome summertime sadness/ Yaz bunalımından çıkmanın yolları



Merhaba! Bugün biraz farklı bir yazı yazmak istedim. Bunalım ve bezmişliklere en çok  yaz aylarında giriyorum. Bunun üstesinden nasıl geliyorum, sizlere de yardımcı olabileceğini düşündüğüm ve eğlenceli olacağını umduğum bir yazı hazırladım. ^^ 


Hello! Today I have a different post for you. I have been getting depressed and down more easily and frequently during summer time. In this post I will mention my moments of unhappiness and tell you how to overcome the summer time sadness. I hope it will be also fun for you to read ^^


1. Yaz geldi, yaşasın artık sandalet ve topuklu ayakkabılarımızı yeniden giyebiliriz değil mi? Peki tüm kış kapanmaya ve farklı ayakkabılara alışmış ayaklarımız bu duruma nasıl tepki veriyor? Bir sürü yara ve vurmalarla :D 
 Yanınızda yara bandı taşıyın, ve olabildiğince topuk kısmı açık ayakkabılar giymeye çalışın.

1. So you are really excited about being able to wear your new summer sandals, heels and shoes right? Guess how your feet will take revenge since being trapped during winter? You guessed it, with lots of bruises and wounds. :D
Always carry plasters with you and try to start with... flipflops? Essentially, it is best to start with shoes that have an open heel.






2. Hava sıcak ve bu sıcaklarda kesinlikle dışarı adım bile atmak istemiyorsunuz. Tüm gün pc başında, ya da tv başında durup akşam olunca koca bir günün nasıl boşa harcanıp gittiğine üzülüyorsunuz..
Erken kalkın ve tüm yaz bunu alışkanlık edinin.. Sabahın erken saatleri hava hala serin oluyor, bu arada atın kendinizi dışarı.. Yürüyüş ya da spor yapın, arkadaşlarınızla kahvaltı planlayın, günün geri kalanında serin bir cafe ya da sinemada geçirebilirsiniz. Ne de olsa artık dışardasınız..

2. Weather is so hot that you don't wanna go outside! You sit in front of a TV or PC all day then realising the day is over and you didn't get to do anything with it. It makes you feel bored and empty..
Get up early! Make getting up early a habit. Since its not hot early in the mornings, it will be easier to make yourself go out. Plan breakfast outside with your friends. Start going on walks or running; and since you are already out, for the rest of the day u can jump into a cafe or cinema as well.



3. O kadar çok yeni bikini modeli, desenleri ve renkleri var ki, hepsini almak istiyorsunuz..
Üst ve alt bikinilerinizi farklı renk ve desenlerde alın, yine bir uyum içinde olmalarına dikkat etin, bu sayede  farklı kombinlemeyle bir sürü bikininiz olur. :D



3. There are so many differently designed bikinis out there and such a variety of colours too! Should you get the popular one? Which design or color exactly?! 
Buy mismatched bikinis and mix them. Its simple as that ^^



4. Hele de uzun saçlıysanız, saçlarınız sizi delirtir. Nereden başlasam.. Gün boyunca sürekli tepenizde toplamak akşam dışarı çıkılıp gezilicekse açılıp karşılaşılan görüntü, bu sefer saçlar açık dolaşıp, nemden kafanıza yapışması artı sizi sıcaktan pişirip delirtmesi, sonunda kendini kuaföre atıp bir anlık hiddetle saçlara kıymak ve sonrasındaki pişmanlık, bu seferde saçların düzgün toplanamayacak kadar kısa olup sizi yine delirtmesi :D
Gün içinde toplayın gitsin kızlar, akşam planlarınız varsa bir saat öncesinden yıkayın ve bırakın kendi kendilerine kurusunlar, şekillendirmeyi ondan sonra yapın. Ayrıca topluda çok güzel gözükmelerini sağlayacak bir sürü model var, yaratıcı olun.

 4. Hair problems.. Especially if you have long hair... Where should i start? Because its so hot, you put your hair up during the day time, then you let it down for night time; and then comes your real hair horror.. The next day you decide let it down, but cause of humidity it has stuck to your head! No volume left and plus, it annoys you by causing even more heat.. Then you snap and go to the hair dresser to cut it short, and quickly begin to regret losing your pretty long hair. Plus, you cant even properly put it up anymore! Lol.
Don't decide to quickly cut it.. Just put your hair up during day time and before night,
back down. Have a shower one hour earlier before going out and let it dry on its own, then style it.
Don't Forget, you can do many pretty hairstyles with your hair up! Be creative!




5. Bileğinize takıp unuttuğunuz saç bandı, çılgın bikini modeliniz, giydiğiniz şort ve tişört hepsi birer tehdit! Bakkala bile gidiyorsanız o kremler sürülecek, özellikle yüze sürmenin öneminden bahsetmeyeceğim bile. Acele etmeyin! Denize gitme şansınız yoksa bile Türkiye iklimlerinde yaşıyorsanız bronzlaşacaksınız merak etmeyin. Kremlenin, yavaştan alın herşeyi, daha ilk seferinizde güneşin altına yatmayın. Henüz bronzlaşmadıysanız çılgın bikininizi ve takılarınızı yazın son ayına saklayın.

5. That hair band you forgot on your wrist, your new bikini which has a unique design, your necklaces, bracelets, your shorts and t-shirt.. Girrrrrrl, let me tell you something! They are all so dangerous! You are forgetting the number one terror of summer: SUNBURN!
Put cream on no matter what! Even if you are just going to the market, or just picking your clothes in from the balcony, no kidding! You will eventually get tanned, do not panic.. Take it easy. Remember, it actually makes your skin age quicker.
Keep your new unique design bikinis, necklaces and bracelets till august.


6. Paralar suyunu çekti ve ya hiç olmadı ve denize gidemiyorsunuz, bir sinema bile çok geliyor size.. 2. maddeye yolluyorum, kalkıp koşun, ya da yürüyün ve ya sadece güneşin doğuşunu görün. Bu yaz için kendinize bir hedef belirleyin ve uygulayın. Yeni bir dil öğrenmeye başlayın, dikiş dikmeyi öğrenin, spora ve ya diyete başlayın, sınırlarınızı zorlayın, kitap okuyun, yazı yazın, yeni bir yemek yapmayı öğrenin.. Bunların hepsi hiçbir kuruş para harcamadan araştırıp öğrenebileceğiniz şeyler. Bir kursa gidip öğrenmekten daha çok zaman alır ama ne de olsa tüm gününüz boş, bundan yakınmıyor muyduk zaten :)



6. So you don't have any money left, or you had no money to begin with, so you can't afford to go swimming or even to cinema.. Check out number 2, wake up early, go for walks, watch the sunrise. Have a goal for this summer. You can try to learn a new language or learn how to sew and make clothes, start a new healthy lifestyle, diet or workout, read books or write your thoughts and dreams down, learn how to cook a certain dish.. They are all things you can do without spending money. Yes it will take longer without a course but haven't we agreed that we have so much free time that we wanna do something about it? :)




7. Tüm gün pc ya da tv başında elbette ne yapıyoruz, bir yandan da tıkınıyoruz. Tıkınıyoruz dedim çünkü yemek yemek başka birşey. Aç olmadığınız halde illa ağzım durmuyor yiyorum diyorsanız, bu yeme alışkanlığını içmeye dönüştürün, buz gibi sağlıklı bir sürü içecek var. Sadece aç olduğunuzda yemeyi alışkanlık haline getirin, öğün atlamayın.

7. Sitting in front of the TV or PC, and of course eating whatever we find while doing that right? Not good!
Just change this eating habit to drinking. There are many amazing, easy to make, and healthy cold drinks out there, so they will keep your mouth busy if you really cant stop that mouth :p






8. Gidemediğiniz havuz ve otel tatilleri için üzülmek, çevrenizdekilerin güzel yerlere gittiğini facebook' tan görüp iyice özenmek ve mutsuzluğa düşmek. 'Ağaç değilsin, yerini beğenmiyorsan değiştir' diye bir söz var ya hani, çok seviyorum bunu. Paralar yağmayacak mucizevi bir şekilde, o çok istediğin otelde tatil hediye edilmeyecek sana. Git bir part- time işe gir, ve o parayla yaz sonu istediğin yerlere gitme fırsatını kendin yarat.


8. Stalking your friends and people on their social accounts and getting depressed over how they are posting these amazing holiday, sea and pool photographs.
 I love this saying: ' You are not a tree, change wherever you are if you are not happy there' .
No-one will gift you a holiday on that amazing hotel you want to go to. Get a part-time job and collect money for it, I bet you will enjoy that holiday even more cause you gained that money by yourself.



9.Vucüt çalışıyorsunuz, diyet yapıyorsunuz ve ya sadece kilonuzu korumak istiyorsunuz. Arada kendinize izin verin, kendinizi rahat bırakın. Bugün canınız dondurma çekti, gidip yiyin o dondurmayı, her gün yapmadığınız kaçamaklar için kendinizi suçlu hissetmeyin.

9. You are working out, maybe dieting or just wanna protect your weight as it is, not letting yourself have any bad but tasty summer foods and getting depressed about it.
Just go and eat that damn good ice cream if you fancy it today. As long as you do that every day for a week, you will be okay.. N seriously stop having guilty feelings over an ice cream, its just an ice cream, you haven't eaten a whole ice cream car geez! Wait... Have you? :p


10. Gece yapacak şey bulamıyorsunuz, ya da hep aynı mekanlara gidiyorsunuz, yiyip içmeye gidiyor tüm paralarınız. Konserlere gidin! Özellikle yaz ayları bir sürü ücretsiz konser ve film gösterimleri oluyor, takip edin ve bunlara gidin. Tarzınız olmasa bile gidin, sevmeye başlayabilir ya da iyice nefret edebilirsiniz. Aynı yerlere gidip sıkılmaktan iyidir.

10. You don' t know what to do during night time, or get bored of keep going to the same clubs or cafes, spending so much money on drinking and eating which you are not happy about. Try to go summer gigs or concerts.. Even you are broke there are always free pass concerts during summer. Even if you haven't heard that band before, be adventurous and try new things. You can laugh later how the band was horrible or how you discovered something new that you love.



11. Yaz aylarında kabuğunuza çekildiğinizden ve ya okul olmadığından arkadaşlarınızla aranıza mesafe girmesi.. Zorlayın kendinizi bir mesaj atın buluşmak için, o çok gitmek istediğiniz yere belki arkadaşınız da gitmek istiyordur. Buluşamasanız da konuşun onlarla, yaz için hedeflerinizi ve yaptıklarınızı anlatın, motive olun ve motive edin.

11. Because there is no school anymore, it creates distance between you and your friends. Don't wait for people to call you or ask you out. Take control and text them or invite them yourself.
Even if they are far away, try to talk to them daily, let them know whats going on in your life, tell them your goals, listen to them as well. Get motivated and motivate!




12. Mutlu olmayı, birşeyleri değiştirmeyi seçin! Yarın başlayacağım sözünü kullanmayın, hemen şu an yapın. 

12. Its cheesy but simple as this: Choose to be happy! Don't plan things to do, just do them, start now.



Yaz bunalımını yenmek işte bu kadar kolay. Önünüzde koca bir haftasonu var, şimdi gidin ve onu en iyi şekilde yaşayın, kızdırmayın ! :D
sevgiler

This is how simple it is to overcome your summertime sadness; and oh look! Here you have a big, fresh weekend. Now go and do something amazing with it! :D
lots of love 
xx




0 comments:

Yorumlar