x Instagram

Kendin Yap : Şort / DIY : Shorts


Merhaba ! Dün twitterda bugün bir 'kendin yap' projesi hakkında yazacağımı duyurmuştum.(twitter adresim )
Eski pantolonumuzdan püsküllü, yırtıklı, tarz bir şort yapacağız ! Hadi başlayalım.

Hi everyone ! Yesterday i mentioned on twitter that i will make another diy project on the blog, so here i am.
( my twitter page ). We will make a cut-off short from our old trousers. Let's get started !





İhtiyacımız olanlar
 & Eski bir kot pantolon
 & Makas
 & İşaretlemek için bir kalem
 & Falçata

We will need
 & Old jeans
 & Scissors
 & Pen for marking
 & Knife


 
Benim gibi pantolonla neredeyse aynı renkte bir kalem seçmeyin siz :D Tavsiyem önce pantolonu giyin. İlk nedeni eski pantolonlarımızın artık bize olmama gibi bir olasılığı var, o kadar uğraştıktan sonra küçük gelirse çıldırabilirsiniz :D İkinci nedeni şortun uzunluğunun tam nerenize kadar gelmesini daha net görüp işaretleyebilirsiniz. Sonrasında işaretlediğniz yerin tam 3 parmak altından kesin. Hata payı ve kıvırma payı olacak o fazlalık. 

Please don't choose a pen in almost same color with trousers like me :D I suggest you to wear trousers first before cutting or marking. First reason is to see if you still fit on that old trousers ( it can be very annoying after doing all the work and see you don't fit to your new pretty shorts ) second reason to understand and mark how long you do want these shorts. So mark it and then cut it under 3 fingers down of where you've marked. Those extra bit for curling the ends.



Eğer saçaksız kesiksiz kullanacaksanız yazının devamını okumanıza gerek yok :) Ek olarak kıvırdığımız paçaların iki ucundan küçük bir dikiş geçebilirsiniz böylece açılmaz. Yok ben saçak püskül bilumum çılgınlık istiyorum şortumda diyorsanız okumaya devam edin .

If you want your shorts plain you don't have to read rest of this post. You can sew both ends of your shorts's curled parts if you want them to be more secure. If you want your shorts to be mad crazy keep reading :p





Eğer ilk kez bu tarz bir şey yapıyorsanız yine önerim eliniz alışana kadar kestiğiniz ve artık lazım olmayan pantolonun paçaları üzerinde bir süre alıştırma yapın. Benim taktiğim makasın ucuyla ufacık bir delik açmak ve sonra bir şerit gibi kesmek. Arkasından falçatamla dikkatlice saçaklandırmak. Nerelere saçak yapacağınız, boyutları falan herşey size kalmış, isterseniz netten resim bulup onu örnek alarak daha kesin ve hoş bir sonuca da ulaşabilirsiniz. :)

If you are doing this kind of thing for the first time ,i suggest you to work and get better on it before. You can work on the parts of trousers which we cut before and won't need. I found my own way : First cutting tiny bit of shorts with the ends of my scissors. Then creating a longer straight line. After that i start using my knife carefully. How much cut-offs , how big cut-offs you want is depends on you. If you can't decide ,you can always find an inspration picture from google and try to copy it. 


Benim şortum böyle oldu. Çok fazla püskül, yırtık istemedim. Umarım beğenmişsinizdir, nasıl buldunuz , aklınızı karıştıran birşey var mı vs hepsini yorumlarınıza ekleyebilirsiniz :) 
Herkese güzel bir haftasonu diliyorum. 
sevgiler

My shorts end up like this. I didn't want much cut-off etc. Hope you like this diy project ! Let me know how you find it or if there are any questions you have on your mind.
Wishing you all a great weekend!
xx



11 comments:

Nerwen

Ayy çok güzel olmuş ben de özeniyorum şu yırtık yapma işine. Güneş ve Gamze de yapıyor hep. En iyisi pantolonlarımı bir gözden geçireyim, vakti geldi bunun ^_^ Güle güle kullan bebek

tugce

Çok teşekkürler tatlım ^^ Bence de eskilere bir el at eminim seninkiler de gayet güzel olacak ;)

Unknown

çok güzel olmuş :)

ayşegül

Çok beğendim, hem kullanışlı hem şık ^^

tugce

Eda : çok teşekkürler ^^
Ayşegül : sağol tatlım :3

world wonders

şortlarımın yarısını bu şekilde yapmışımdır cok daha kullanışlı oluyo yazın:)

tugce

World wonders: evet gerçekten çok kullanışlı hem de eskileri değerlendirmiş oluyoruz :)

sena zeyrek

güzel olmuş eline sağlık :D
http://nypdsena.blogspot.com/

tugce

Sena : teşekkürler canım, beğendiğine sevindim ^^

Unknown

çok güzel olmuş :)

havziş

bu yaz ben de baya bi kot parçaladım:/ seninki de çok hoş olmuş mutlu günlerde giy :))

Yorumlar