x Instagram

Yeni başlayanlar için : Manikür Esasları / Beginners : Manicure Essentials


Merhaba ! Bugünün konusu manikür esasları. Güzel ve basit bir manikür için bize kesinlikle gerekli olan gereçlerden bahsedeceğim. Bu resimdekiler olmazsa olmazlar, işi ilerlettikçe ve tercihlerinize göre malzeme sayısı artar. Mesela french tırnaklar için daha çok oje, tırnak bantları vs ama bu yazının konusu yeni başlayanlar için :) 
Hi ! Today i will talk about simple yet pretty manicure essentials for beginners. These are the tools you will need for simpliest manicure. If you are not beginner or you want different kinds of manicures such as french manicure you will need more tools. But today its all about beginners manicure guide :)






1.  Gratis trim blok törpü : Ayrı ayrı törpü alacağınıza bu tarz hepsi bir arada bir ürün almak daha mantıklı oluyor. 4 farklı yüzü var:
 İlk yüz/ even out : hepimizin bildiği sıradan törpü, tırnaklarımızın kenarlarını şekillendiriyoruz.
 ikinci yüz/smooth nail : tırnağın üstü için kullanıyoruz.Yalnız dikkat tahriş etmemesi için 2-3 haftada bir bu kısmı kullanmalıyız, daha sık aralıklarla kullanmayın. Tek yöne hareketle geçin tırnağın üstünden. Pürüzsüz bir yüzey için bu kısım.
üçüncü yüz /buff nail : Yine tek yöne hareketle tınak üzerine uygulanmalı. 1-2 hafta aralıkla kullanılmalı. Tırnak üzerindeki leke çıkıntılarını atmış oluyor.
dördüncü yüz / shine nail : benim en sevdiğim kısmı, tınaklarınızı parlatmaya yarıyor. Ne sıklıkla yaparsanız o denli parlak tırnaklarınız olur. 

Törpüyle çalışırken unutmamanız gereken altın kural elinizi hafif kullanın. Bastırarak,rasgele hareketlerle mahvetmeyin güzelim tırnaklarınızı.
2. Kalyon tırnak eti temizleyici : Öncelikle tırnak etlerinin kesilmesini sağlık açısından hiç doğru bulmadığımı belirtmek istiyorum, seçim yine size kalmış. Bunu tırnak çevresindeki deriye sürüp 3 dakika bekliyor arkasından tırnak itme aletiyle ( resim 3 numara ) deriyi itiyorum. Zaten manikür işine yeni başladıydasanız ya da daha önce hiç tırnak etlerinizi kesmediyseniz bu işlem yeterli gelecektir.

  1. Gratis Trim buffing block: Instead of having tools seperatly i believe this 4in1 tool is  more smart. 
side 1 / even out : place buffer along nail edge at an angle and using gentle strokes in one direction only, file nail into preferred shape. Smooth and even out edges of the nail.
side 2/ smooth nail : use easy strokes across the nail in one direction , to smooth deeper ridges and remove stains. Repeat every 2-3 weeks.
side 3/ buff nail : it surface to eliminate fine ridges and stains. Use easy strokes across the nail in one direction only. Repeat every 1-2 weeks.
side 4 / shine nail : My favourite side of block ! Apply light pressure while stroking across the nail to bring out natural shine. The more often you repeat this step the shiner your nails will look.


Golden rule for using this tools is do it with a light hand. Don't use force or do it with random strokes everywhere, otherwise you will ruin your beautiful nails.


2. Kalyon cuticle remover : Personally i don't find it healty to cut culticles so instead i am pushing them away. And if you are a beginner or never cut your culticles before ; pushing them  would be enough. This product help softening your culticles and its active ingredients easily remove dead skin by pushing back culticles. After applying around nails you have to wait 3 mins. then gently push back culticles with a suitable stick ( you can see what i use for pushing back in the picture . Its number 3 tool. )



4. Tüm törpüleme vs işleminden sonra ellerimizi yıkayıp iyice kuruluyor ve başlıyoruz seçtiğimiz ojeyi sürmeye. Ben pastelden 27 numarayı seçtim.
5. Oje kuruduktan sonra güzel bir nemlendirici krem sürüyoruz. Benim kullandığım ayaklar içinde kullanabilceğiniz nemlendirmesini çok beğendiğim Hoof'tan sugar n'spice kremi.

4. After buffing etc we are going to wash our hands and make sure they are dry after using a towel. Then start applying whatever nail polish we want. I am using Pastel number 27.
5. When nail polish dried , you need to apply a good mousturizin cream. I am using sugar n'spice by Hoof. I am really liking this lotion.


Yüzüklerinizi de taktınız mı artık hazırsınız. :)

Just put your favorite rings on and you are ready to go :)


 
Umarım yeni başlayanlara/ başlamak isteyenlere yardımcı olmuştur bu yazı. Lütfen çekinmeden sorularınızı sorun. Kimseyi haşlamıyoruz burada benimde yanlış yaptığım, eksiklerim, bilmediklerim elbette vardır. :)
Ayrıca başka bir yeni başlayanlar yazısı hazırlarsam konusu ne olsun istersiniz? İlla makyaj vs olacak diye kısıtlamıyorum, aklınıza ne gelirse yazın :)
Birde arkadaşlar sitenin sol üst kısmında dil seçeneği var, oradan lütfen okumak istediğiniz dili seçin, iki dil karışmadan sade şekilde yazılarımı okumanız için. Bir kere seçtiniz mi zaten o seçimi otomatik olarak artık hatırlayacaktır. 
Sonraki yazıda görüşmek üzere 
sevgiler


I hope this post helped to people who want to start manicure . Please ask anything you want and don't hesitate. I also do things wrong or don't know some stuff.. :)
Also if you have suggestions for next 'for beginners.. ' post please add them on your comments too! 
wish you all a great day !
xxx



1 comments:

sosyetepazarimm.blogspot.com

çok teşekkürler böyle bir şeye ihtiyacım vardı :) ellerinize sağlık

Yorumlar